אופטימיזציה לאתר – למה זה חשוב וממה להתחיל?

תוכן עניינים

בוודאי ברור לכם שאתר האינטרנט שלכם מתפקד בתור איש המכירות היחידי של החברה שלכם שמספק שירות עשרים וארבע שעות ביממה. ככל שיותר חברות, ארגונים או עסקים מתנהלים באמצעים דיגיטליים, אתר האינטרנט שלכם ייצג נאמנה את הרושם הראשונים שהם יקבלו ממכם.

נוכח העובדה ששמונים ושמונה אחוזים מבני האדם נוטים פחות לחזור לאתר אינטרנט בשל חוויה לא טובה, לנוכחות האתר ולביצועיו יש השפעה ישירה על העסק שלכם. על מנת לספק רושם ראשוני מקצועי וחיובי, חיוני שאתר האינטרנט שלכם יותאם לחוויית גולשים חלקה, בשביל שיחזרו לבקר באתר האינטרנט שלכם. 

מה היא בעצם אופטימיזציה?

לא כולם יודעים מה זה בדיוק אופטימיזציה לאתר? נכון, אולי צמד המלים מוכר לכם, אבל לא בהכרח ניסיתם אי פעם להבין מה זה אומר בדיוק. ולטובת אלו מבינכם שרוצים להעמיק את הידע שלכם בנושא של אופטימיזציה לאתר, נקדים להסביר. ובכן, אופטימיזציה לאתר הינה סוג של תהליך שיפור ביצועי אתר האינטרנט בכל מיני היבטים, כמו למשל – שימושיות, תעבורת אינטרנט, או לחלופין המרות.

המטרה הנעלה של אופטימיזציה לאתר באה לידי ביטוי בהבטחה שאתר האינטרנט שלכם ייצור מסע דיגיטלי חלק. באמצעות זאת, הוא ייצור את הסביבה הכי מיטבית למבקרי אתר האינטרנט שיהפכו ללקוחות פוטנציאליים חוזרים ושבעי רצון.

מי שרוצה לנהל ולתחזק אתר אינטרנט, מוטב שיידע שהדבר מחייב השקעת מאמצים ועקביות, כמו גם השקעה בתוכן מרתק ורלוונטי. אתר אינטרנט מושקע עשוי להיראות כמו הישג מונומנטלי, בפרט באם לעסק שלכם יש אתר אינטרנט מורכב וגדול, ובשל כך כדאי לחלק אותו לכל מיני תחומים של אופטימיזציה של אתרי אינטרנט.

איזה אתגרים נפגשים עם אופטימיזציה?

נתחיל באמירה חד משמעית – אופטימיזציה לאתר היא ממש לא פרויקט חד פעמי שמניב תוצאות מהירות, כי אם מדובר על תהליך מתמשך עד שקוצרים את התוצאות הרצויות והמלאות. תחזוקה ותכנון של אופטימיזציה לאתר עשויים לקחת זמן מה, וחרף העובדה שיש שוק שלם של כלי אופטימיזציה של אתרי אינטרנט שיכולים לעזור לכם, הצפי של כלים אלו מסתכם במהירות. נראה כי חלק אינטגרלי מתוך היבטים אלו עשויים להיות טכניים, משמע יש להתהדר בניסיון של מומחים.

במידה ובורכתם בכישורים טכניים, כי אז יש לשקול לשכור את שירותיו הנאמנים של מפתח אינטרנט מנוסה באופטימיזציה או להסתייע בייעוץ חיצוני. אל תשכחו, מעולם לא באמת מסיימים לבצע אופטימיזציה לאתר. משום כך מאוד חשוב להגדיר גישה בת קיימא כבר למן ההתחלה ולהבטיח שכל אחד בחברה שלכם יישר קו עם סדר העדיפויות.

מדוע אופטימיזציה לאתר כל כך מומלצת?

ישנן המון סיבות שלאורן אופטימיזציה לאתר כל כך מומלצת, והנה חלק מהן – 

  • אופטימיזציה לאתר משפרת את המוניטין של המותג ואת חווית המותג – עם חוויות עקביות, בני אדם שיגיעו תחילה לאתר האינטרנט שלכם, יאפשרו לכם לשפר את המוניטין של המותג שלכם. אתר האינטרנט שלכם הינו הרחבה של המותג שלכם, באופן הזה שחוויה חיובית באתר האינטרנט שלכם עשויה לעזור לכם להשיג קהל יעד נאמן.
  • באמצעות אופטימיזציה לאתר תגדילו את התנועה – אופטימיזציה של תוכן אתר האינטרנט שלכם וקידום אתרים טכני מקל על הגולשים למצוא את התוכן שלכם באופן אורגני דרך מנועי החיפוש. 
  • על ידי אופטימיזציה לאתר מתבצע שיפור נראות המותג והמודעות למותג – תנועה מוגברת נותנת לכם יותר הזדמנויות להציג את המותג שלכם ואף להתחבר לקהל הנכון באמצעות תוכן רלוונטי.
  • בעזרת אופטימיזציה לאתר תגדילו את ההכנסה באמצעות המרות – עם התעבורה המוגברת מגיע גם הסיכוי הגובר של לידים פוטנציאליים להמרה ללקוחות קונים. ובעזרת אופטימיזציה של איכות התוכן שלכם, אתם בעצם יוצרים חוויה מצוינת שתטפח לקוחות ולידים כאחד.

מה הם שלושת עמודי התווך של אופטימיזציה?

משום שקיימות המון דרכים לייעול אתר האינטרנט, זה עשוי להיות לא פשוט לעקוב אחרי המטרה של כל אזור באופן נפרד, אך אף כיצד כל אזור עובד ביחד. בשביל שיהיה הרבה יותר קל להבין איך כל היבט ישפיע על אתר האינטרנט שלכם, אתם עשויים לסווג אותם לשלושה עמודים של אופטימיזציה לאתר, לרבות – צמיחה, ניסיון והגנה. ולהלן נפרט – 

אופטימיזציה באתר של צמיחה – עמוד הצמיחה מכסה את התחומים שעובדים ישירות עם אינטראקציה עם הקהל הנכון על מנת להגדיל את הנראות, התנועה וההכנסה. זה יכלול קידום אתרים ואופטימיזציה של שיעור המרות.

עמוד אופטימיזציה באתר של ניסיון – עמוד החוויה / הניסיון כולל בתוכו את שיטות האופטימיזציה של אתר האינטרנט שמשפיעות ישירות על חווית המשתמש ועל האופן שבו בני האדם מקיימים אינטראקציה עם אתר האינטרנט שלכם. דוגמאות לכך כוללות, לדוגמה – אופטימיזציה של תוכן וניידים, נגישות וביצועי אתרי אינטרנט.

עמוד אופטימיזציה לאתר של הגנה – עמוד ההגנה כולל את אזורי אופטימיזציה האתרים העוסקים בהגנה על זכויות הצרכן, פרטיות והגנה על נתונים.

שיתוף:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

הרוויחו הכנסה פסיבית מהעסק שלכם!
הרשמו כאן בטופס למטה למידע נוסף